Obiective turistice

Activităţi

Pensiunea Mraconia oferă condiţii excelente pentru activităţi de grup! Locaţia potrivită pentru teambuilding-uri.

Raiul iubitorilor de pescuit - pot fi organizate partide de pescuit sportiv (pentru crap, şalău, somn, biban, avat, plătică şi alte tipuri de peşti de apă dulce) şi/sau participarea la partide de pescuit comercial.

Deliciul amatorilor de senzaţii tari, a cicliştilor montani, a motocicliştilor off-road, zona este numai bună de explorat datorită drumurilor forestiere.

Locul ideal pentru vânătorii profesionişti, care pot participa la partidele organizate în zonă (vânătoare de mistreţ şi cerb).

Obiective turistice

Din vremea filosofului grec Herodot până în zilele noastre, este o întreagă istorie care aşteaptă să fie dezvăluită celor care poposesc în Valea Dunării sau Clisura Dunării cum i se mai spune. În această superbă zonă sunt multe de vizitat, obiective pline de semnificaţie.

Vă propunem şi câteva trasee turistice pe care le puteţi parcurge în Cazane:

  • Vârfurile de munte Ciucaru Mare şi Ciucaru Mic - trasee marcate;
  • Drumeţie la cascadă de pe răul Ponicova, cu ascensiunea pe Szbag;
  • Vizitarea localităţilor cu populaţie de etnie cehă: Eibental şi Baia Nouă;
  • Incursiune în Peşteră Ponicova.

În această superbă zonă sunt multe de vizitat, obiective pline de semnificaţie. Iată recomandările noastre:

Biserica Romano-Catolică din Orșova

Constrtuită intre anii 1972-1976, Bisericii romano-catolică din Orșova a fost o curiozitate, atât prin forma ei non conformistă, cât și prin faptul ca a fost singura biserică catolică ridicată în timpul regimului comunist. Opera arhitectului Hans Fackelmann, are forma unui cort, cu un acoperiș în formă de cruce, asigurând un lăcaș de cult pentru toți credincioșii din Orșova, germani, cehi, români și maghiari.

În 2005 a fost dezvelită placa care se referă la povestea Coroanei maghiare ascunsă la Orșova în perioada 1849-1853. În locul unde a fost găsită corona, în cimitirul de atunci, a fost ridicată Capela Coroanei, care a dispărut deodată cu realizarea hidrocentralei Porțile de Fier.

Castrul roman Drobeta

Drobeta a fost prima cetate din piatră ridicată în Dacia (103-105), un castru roman de apărare, inițal fiind construit pentru a adăposti 500 de soldați care asigurau paza podului. În centrul castrului clădirea pretorului (comandantului) a poposit împăratul Traian în iarna anului 105.

Se pot vedea și astăzi fundațiile refăcute de Constantin cel Mare) pe o suprafață de 2 hectare, cu cele patru porți laterale, cu locuințe, cazami, depozite de arme, străzi. La vest de castru, pe malul Dunării, se văd ruinele termelor (băilor) romane s-au gasit în ziduri cărămizi cu ștampila legiunii a V-a Macedonică, semn al datării construcției băilor în același timp cu construcția castrului și a podului.

Ruinele Cetății Trikule

Cetatea Trikule - "trei turnuri" ( "kule"= turn, în limba turcă ) - se observă în apropierea localităţii Svinița, din judeţul Mehedinţi, la 5 kilometri în aval. A fost ridicată în secolul al XV-lea pentru a opri expansiunea otomană spre vest şi era reprezentată prin trei turnuri dispuse pe malul stâng al Dunării, în formă de triunghi, cu unul dintre vârfuri spre Dunăre. În fiecare unghi se află câte un turn de o înalțime de circa 10 metrii, cetatea având pe latura dinspre mal o lungime de 20 de metrii între turnuri, iar pe celelalte două laturi o lungime de 40 de metrii.

Ansamblul Cetății TriKule a fost inundat ca urmare a amenajării lacului de acumulare Porțile de Fier 1, la suprafață observandu-se doar două din cele trei turnuri, cel din urmă fiind vizibil doar în condiții de nivel foarte scăzut al apei.

Cazanele Mici și Cazanele Mari

Rezervația naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici a fost declarată prin Decizia 18/1980 a Consiliului Județean Mehedinți. Rezervația are o suprafață de 215 ha și este situată la nord-est de localitatea Dubova între Valea Ogradena și Ogașul Turcului. Cazanele Mari, cel de-al treilea sector de îngustare al Dunării, este flancat de abrupturile calcaroase ale Ciucarului Mare (318 metrii înălțime) și ale vecinului sârbesc Veliki Strabak (768 metrii înălțime). În aval de Dubova, Dunărea pătrunde în Cazanele Mici, formate din Ciucarul Mic (313 metrii înălțime) și Mali Strabak (626 metrii înălțime) pe malul sârbesc. În aval peretele de calcar al Ciucarului Mic este spintecat de pârâul Mraconia, un mic golf al lacului pătrunzând pe valea Mraconiei.

Flora din zona Cazanelor conține un mix de diferite elemente. La baza peretelui abrupt se întâlnesc arborele de fag, mojdrean, jugastrul Cazanelor, alun turcesc, etc. În zonele cele mai însorite crește stejarul pufos, gorunul, liliacul sălbatic, iar în zonele umbrite, la numai 120 de metrii altitudine, se dezvoltă tisa (taxus baccata).

Parcul Natural “Domogled-Valea Cernei”

Înfiinţat în anul 1990 și a obținut administraţia proprie în anul 2003. Parcul este situat în sud-vestul României şi se întinde pe 3 judeţe: Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj. Parcul se întinde, din punct de vedere geographic, peste bazinul râului Cerna, de la obârşie până la confluenţa cu râul Belareca, peste masivul Munţilor Godeanu şi al Munţilor Cernei pe versantul drept şi respectiv Munţilor Vâlcanului şi Munţilor Mehedinţi pe versantul stâng.

Parcul național reprezintă o zonă montană cu stâncării, abrupturi calcaroase, vârfuri, doline, lapiezuri, peșteri, avene , grohotișuri, chei, cascade, ponoare, pajiști și păduri.În cadrul acestei zone se mai pot găsi peşteri termale unice în România, izvoare termominerale, endemisme şi rarităţi de floră şi faună oferă tuturor iubitorilor de natură experienţe inedite. De asemenea, rezervațiile naturale: Coronini - Bedina, Rezervația Domogled, Iardașița, Iauna - Craiova, Peștera Bârzoni, Cheile Corcoaiei, Ciucevele Cernei, Piatra Cloșanilor, Vârful lui Stan și Valea Țesna fac parte din Parcul Natural “Domogled-Valea Cernei”.

 

Confort interior

Confortul interior al Pensiunii Mraconia este subliniat de: 10 camere duble si matrimoniale, cu baie proprie, destinate unor 20 de locuri de cazare; 2 bucatarii si 2 livinguri; Televizor; DVD Player; Radio; Conexiune internet; Climatizare, Telefon, 4 balcoane; Balansoar; Terasa; Foisor; Punct sanitar dotat inclusiv cu antiviperin; Parcare (10 locuri)

vezi tarifele noastre
frunza stanga frunza dreapta