Obiective turistice

Activităţi

Pensiunea Mraconia oferă condiţii excelente pentru activităţi de grup! Locaţia potrivită pentru teambuilding-uri.

Raiul iubitorilor de pescuit - pot fi organizate partide de pescuit sportiv (pentru crap, şalău, somn, biban, avat, plătică şi alte tipuri de peşti de apă dulce) şi/sau participarea la partide de pescuit comercial.

Deliciul amatorilor de senzaţii tari, a cicliştilor montani, a motocicliştilor off-road, zona este numai bună de explorat datorită drumurilor forestiere.

Locul ideal pentru vânătorii profesionişti, care pot participa la partidele organizate în zonă (vânătoare de mistreţ şi cerb).

Obiective turistice

Din vremea filosofului grec Herodot până în zilele noastre, este o întreagă istorie care aşteaptă să fie dezvăluită celor care poposesc în Valea Dunării sau Clisura Dunării cum i se mai spune. În această superbă zonă sunt multe de vizitat, obiective pline de semnificaţie.

Vă propunem şi câteva trasee turistice pe care le puteţi parcurge în Cazane:

  • Vârfurile de munte Ciucaru Mare şi Ciucaru Mic - trasee marcate;
  • Drumeţie la cascadă de pe răul Ponicova, cu ascensiunea pe Szbag;
  • Vizitarea localităţilor cu populaţie de etnie cehă: Eibental şi Baia Nouă;
  • Incursiune în Peşteră Ponicova.

În această superbă zonă sunt multe de vizitat, obiective pline de semnificaţie. Iată recomandările noastre:

Peștera Gura Ponicovei

Peștera a fost cunoscută dintotdeauna locuitorilor Clisurii, care îi mai zic uneori Peștera Ponicova sau Peștera de la Gura Apei și chiar Peștera Liliecilor dacă se referă numai la Galeria Liliecilor și la Sala Mare, mai des vizitate de turiști. Primele cercetări datează din 1872, iar începand cu 1962 încep cercetările extensive organizate de cercetătorii Institutului de Speologie din București.

Această peșteră se remarcă prin dimensiunile sale și prin diversitatea problemelor pe care le ridică sistemul ei complicat de galerii și săli. Ea prezintă însă interes și din punct de vedere biospeologic, paleontologic și arheologic. 

Hidrocentrala Porțile de Fier 1

Hidrocentrala Porțile de Fier este cea mai mare hidrocentrală de pe fluviul Dunărea și are o putere instalată de 1080 MW. În aval se află hidrocentrala Porțile de Fier II, cu puterea instalată de 250 MW. Ambele dintre cele doua hidrocentrale sunt exploatate în parteneriat cu Serbia cspacitatea maximă a turbinelor fiind de 8700 m³/s. Centrala Porțile de Fier I se poate găsi la 15 km amonte de orașul Drobeta Turnu-Severin, iar centrala Porțile de Fier II esta la 60 km în aval.

Discuțiile referitoare la construirea Hidrocentralei Porţilor de Fier I s-au purtat cu insistenţă încă din 1955. Construirea hidrocentralei de la Porţile de Fier I a constituit cel mai ambiţios proiect de exploatare a potenţialului hidroenergetic al Dunării, dar şi de îmbunătăţire a navigaţiei şi de control al inundaţiilor. Navigația pe Dunăre este asigurată prin ecluze realizate pe ambele maluri la ambele obiective, acestea având împreună o capacitate de trafic de 52.4 milioane tone/an. Astăzi sistemul Porțile de Fier I este una din cele mai mari construcții hidrotehnice din Europa și cea mai mare de pe Dunăre. Lacul său de acumulare are un volum de peste 2200 milioane mc si se întinde de la baraj până la confluența râului Tisa.

 

 

Stațiunea Băile Herculane

Băile Herculane este cea mai veche staţiune din România la o altitudine de 160 de metrii și au fost construite pe locul unei străvechi falii vulcanice. Existenţa acestora neîntreruptă de două milenii a fost favorizată de eficacitatea izvoarelor termale, dar şi de așezarea pitoreasca a staţiunii într-o vale adăpostită de munţi. Principala caracteristică a apelor din această zonă este concentraţia mare de hidrogen sulfurat, ce ajunge la 60 mgil. Acum, în împrejurimile staţiunii sunt cunoscute 16 izvoare cu apă termominerală, înşirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape patru km.

Prima atestare a staţiunii datează din anul 153, fapt care a fost consemnat într-o tabulă votivă: „Zeilor şi divinităţilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimişi ca delegaţi romani să asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcându-se nevătămaţi, au ridicat acest prinos de recunoştintă." Istoria Modernă a Băilor Herculane începe în anul 1736 odată cu reconstrucţia şi modernizarea stațiunii, a căilor de acces, grănicerii bănăţeni construind aici majoritatea edificiilor in stil baroc austriac. În staţiune există și Muzeul Nicolae Cena, ale cărui colecţii au început să fie constituite încă din anul 1922.

 

 

Muzeul Regiunii Porților de Fier

Muzeul Regiunii Porților de Fier se alfă la Drobeta-Turnu Severin, amplasat pe Str. Independenței nr. 2. În 1912 este înființat, de cătra profesorul Al. Bărcăcilă, Muzeul Istoric al Liceului Traian, care urma să fie mutat în 1926 în clădirea nou construită de lângă castrul roman. După 1945 muzeul creşte în importanţă şi îşi lărgeşte domeniul de cercetare, fiind numit Muzeul Regiunii Porţilor de Fier.

Muzeul a fost deschis, în forma sa actuală, pe 15 mai 1972. În cadrul acestuia puteau fi vizitate două secţii: istorie şi ştiinţele naturii, cu un acvariu în care sunt prezentate specii de peşti dunăreni. Ulterior au mai fost create pe lângă secțiile deja existente si secţiile etnografie şi artă.

 

Confort interior

Confortul interior al Pensiunii Mraconia este subliniat de: 10 camere duble si matrimoniale, cu baie proprie, destinate unor 20 de locuri de cazare; 2 bucatarii si 2 livinguri; Televizor; DVD Player; Radio; Conexiune internet; Climatizare, Telefon, 4 balcoane; Balansoar; Terasa; Foisor; Punct sanitar dotat inclusiv cu antiviperin; Parcare (10 locuri)

vezi tarifele noastre
frunza stanga frunza dreapta