Obiective turistice

Activităţi

Pensiunea Mraconia oferă condiţii excelente pentru activităţi de grup! Locaţia potrivită pentru teambuilding-uri.

Raiul iubitorilor de pescuit - pot fi organizate partide de pescuit sportiv (pentru crap, şalău, somn, biban, avat, plătică şi alte tipuri de peşti de apă dulce) şi/sau participarea la partide de pescuit comercial.

Deliciul amatorilor de senzaţii tari, a cicliştilor montani, a motocicliştilor off-road, zona este numai bună de explorat datorită drumurilor forestiere.

Locul ideal pentru vânătorii profesionişti, care pot participa la partidele organizate în zonă (vânătoare de mistreţ şi cerb).

Obiective turistice

Din vremea filosofului grec Herodot până în zilele noastre, este o întreagă istorie care aşteaptă să fie dezvăluită celor care poposesc în Valea Dunării sau Clisura Dunării cum i se mai spune. În această superbă zonă sunt multe de vizitat, obiective pline de semnificaţie.

Vă propunem şi câteva trasee turistice pe care le puteţi parcurge în Cazane:

  • Vârfurile de munte Ciucaru Mare şi Ciucaru Mic - trasee marcate;
  • Drumeţie la cascadă de pe răul Ponicova, cu ascensiunea pe Szbag;
  • Vizitarea localităţilor cu populaţie de etnie cehă: Eibental şi Baia Nouă;
  • Incursiune în Peşteră Ponicova.

În această superbă zonă sunt multe de vizitat, obiective pline de semnificaţie. Iată recomandările noastre:

Parcul Natural Porţile de Fier

Parcul Natural Porţile de Fier este situat în partea de sud-vest a României, pe malul stâng al Dunării, între localităţile Buziaş şi Gura Văii. În perimetrul său intră şi prelungirile sudice ale Munţilor Banatului şi Munţilor Mehedinţi, precum şi o parte din podişul Mehedinţi şi fâşia de lac ce aparţine tertoriului naţional.

Specificitatea acesteri arii geografice se remarcă printr-o biodiversitate unică. Numărul mare de plante superioare (1668), din care un număr mare de endemisme, plante rare la nivel naţional, dar şi numeroase specii de interes comunitar, numărul ridicat de specii de animale (peste 5200 elemente faunistice), numeroase de importanţă naţională şi comunitară au facut ca această arie naturală protejată să fie recunoscută atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

În cadrul Parcului Natural Porţile de Fier se poziţionează şi lacul de acumulare Porţile de Fier, cea mai mare amenajare hidrotehnică din Romănia dar și din lungul Dunării, având o suprafaţă de 700 km² și o lungime de 130 km.

Ostrovul Șimian

Insula Simian este situată la limita senalului navigabil, în sectorul românesc. Iancu de Hunedoara a ordonat ridicarea primelor fortificaţii pe insula măslinilor în 1444 împotriva expansiunea turcilor. După dispariţia regatului ungar în 1526, la un secol și jumatate, otomanii au devenit stăpânii zonei. Ostrovul, care a cunoscut alternanţa vremurilor de război şi de pace, a fost rebotezat de ocupanţii turci, în 1788, Ada Kaleh, ceea ce se traduce drept „Fortăreaţa Insulei” sau „Cetatea Insulei”.

Pe Insula Simian, sau Ostrovul Simian cum mai este numită, au fost mutate cetatea și moscheea de pe Insula Ada-Kaleh, înainte de scufundarea acesteia odata cu umplerea lacului de acumulare Porțile de Fier.

Peștera Veterani

Peștera Veterani este situată în rezervația naturală Cazanele Mari, la 25 de km distanță de Orșova. Dacii foloseau această peșteră pentru a-l venera pe Zamolxis, aici fiind descoperite resturi fosile de Ursus spelaeus și fosile de specii endemice. În centrul peșterii se află un altar de piatră pe care erau sacrifcate păsări. 

Peştera a fost folosită şi ca adăpost în timpul luptelor dintre armatele turceşti şi cele austriece din anul 1692 şi apoi în 1788. La începutul anului 1693 generalul Veterani reuşeşte să elibereze o parte din ofiţerii imperiali capturaţi de turci şi de atunci peştera Piscabara poarta numele de Veterani.

Peste tot în peştera există săpături, unele aparţinând arheologilor, altele căutătorilor de comori care erau convinşi că aici au fost ascunse numeroase podoabe şi monede din aur. Ca dovadă, când apele Dunării sunt scăzute, la intrarea în cazanele Mici, se pot vedea resturile unui autoturism care au apartinut unui “cautator de comori” pe nume Karol. Numele lui este scris cu litere roşii pe zidurile pesterii (“KAROL – 1992”).

Peştera Topolniţa

Peştera Topolniţa este una dintre cele mai spectaculoase din România, cu formaţiuni unice în lume. Este rezervaţie speologică, declarată monument al naturii. Este o peşteră gigant, cu o reţea de galerii de fosile, subfosile şi active. Aceasta este situată în apropierea schitului cu acelaşi nume, se află în partea centrală a Podişului Mehedinţi, între localităţile Marga şi Cireşu, la 30 de kilometri de Drobeta Turnu-Severin .

Peştera are o lungime de aproape 11000 de metri. Este a doua ca mărime din ţară şi a 17-a din lume. Galeriile sunt dispuse pe cinci etaje, dintre care Galeria Racoviţa este cea mai impresionantă formaţiune speologică din Carpaţi. În galerii, cu săli uriaşe şi cascade de apă, se întâlnesc forme bizare de relief, de unde şi denumirile: Marea lumânare, Pădurea cu lumânări, Marele dom stalagnitic, Lacul de Cleştar.

Peştera Meziad

Peştera Meziad, din comuna bihoreană Remetea, este considerată ca fiind una din cele mai mari peşteri din Europa. Aceasta a fost locuită de om încă din preistorie şi a devenit, din primii ani ai secolului XX, unul dintre cele mai căutate obiective turistice ale judeţului Bihor. Acest fapt se datorează dimensiunilor sale impunătoare şi neobişnuitei sale bogăţii de formaţiuni, urmelor de locuire umană ce au dăinuit aici din paleolitic şi neolitic. 

Pestera Meziad este cunoscută prin dimensiunile impresionante ale portalului,16 m înălţime şi 10 m lăţime, precum şi ale interiorului, alături de coloniile mari de lilieci şi speleoteme care captează atenţia vizitatorilor pe toată durata vizitării peşterii. Peştera se află la o altitudine de 397 m şi prezintă două nivele de carstificare. Nivelul inferior, care însumează 1.542 m lungime, se caracterizează prin spaţii neobişnuit de ample, măsurând frecvent între 20-30 m lăţime şi 15-20 m înălţime, în timp ce nivelul superior are o lungime de 3.208 m.

 

Confort interior

Confortul interior al Pensiunii Mraconia este subliniat de: 10 camere duble si matrimoniale, cu baie proprie, destinate unor 20 de locuri de cazare; 2 bucatarii si 2 livinguri; Televizor; DVD Player; Radio; Conexiune internet; Climatizare, Telefon, 4 balcoane; Balansoar; Terasa; Foisor; Punct sanitar dotat inclusiv cu antiviperin; Parcare (10 locuri)

vezi tarifele noastre
frunza stanga frunza dreapta